Laatste nieuws

Home

Wedstrijdprogramma

Media

Foto's

Team

 

31-05-2013
De wedstrijden gingen gewoon door terwijl de pc van Martine het liet afweten. Ondertussen is Martine in China geweest en heeft ze een paar zware wedstrijden erop zitten in Nederland en Belgie. Een verslagje:
China was een hele ervaring. De wedstrijden werden verreden op een eiland (Chongming) voor de stad Shanghai. Dit eiland werd met de stad verbonden door een lange tunnel en een even lange brug. Martine: Het was erg anders dan ik ooit al meemaakte. De organisatie had het super goed voor elkaar. Dat de wedstrijden niet heel spannend zijn komt dan ook meer door de locatie en het gebrek aan spannende wegen. De etappewedstrijd van 3 dagen werd zoals verwacht een echt sprintersbal. Het was voor onze ploeg een mooie gelegenheid te oefenen met het opzetten van een sprinterstrein. Dit lijkt zeer gemakkelijk als je het op de tv ziet gebeuren. Maar in de realiteit is het leren op elkaar te vertrouwen, elkaar altijd te vinden en te geloven in je eigen trein. Dit bleek niet altijd even gemakkelijk, maar toch was het elke dag leuk te zien hoe het beter ging. Uiteindelijk haalden we geen podium in de sprints maar werden we wel 2e in het ploegenklassement!
In de wereldbeker bleek het vertrouwen er te zijn en verliep het de hele dag zoals we wilden. We waren een ploeg en altijd met 5 bij elkaar te vinden. Tot op 2 km van de meet waren we een eenheid achter elkaar met onze sprinter Kim de Baat klaar om dat podium te bestormen tot we verkeerd werden gestuurd! Chaos alom en alle treintjes uit elkaar! Erg jammer voor ons en voor de organisatie dat 1 mens niet op zijn post stond!  Al met al was het een leuke ervaring. Persoonlijk had ik wel erg veel last van de jetlag en vochtigheid. Ook de week erna thuis was een helse week waar ik vooral veel heb moeten slapen.

Het afgelopen weekend heeft Martine dan 3 zware wedstrijden afgewerkt. De eerste was de Boels Hills Classic. Een zware wedstrijd in de Limburgse heuvels gesponsord door de hoofdsponsor van de ploeg. Meer dan ooit gemotiveerd stond de ploeg dan ook aan de start. En bijna lukte het Lizzy de wedstrijd te winnen. Op een haar na werd ze 2e voor de deuren van Boels Rental in Sittard. Een kleine teleurstelling voor haar, maar daarnaast een geweldige prestatie van haar en de ploeg. Martine: Het is gewoon zalig om zo te kunnen koersen. Je weet dat je sterke rensters in je team hebt die het kunnen afmaken. We waren er dichtbij maar net niet! Ik weet zeker dat het snel raak gaat zijn. Winnen is gewoon zo lastig.
De zaterdag werd er in Wijk en Aalburg de 2e wedstrijd gereden. Hier waren de rensters na de zware dag daarvoor minder scherp en werd de slag helaas volledig gemist. Een dag om snel te vergeten. Dat deden ze dan ook, want zondag werd de slag niet gemist. Jessie Daams was scherp en van de partij in een heel sterke kopgroep. Ze werd uiteindelijk 6e juist achter Marianne Vos. Martine reed hier niet slecht maar de 2 voorgaande dagen hakten er wel in. Het beste was er duidelijk van af.
Martine: Het was een goed weekend voor mezelf. Ik reed stukken beter dan de afgelopen weken en was terug ontspannen in het peloton. Mijn angst om te vallen is goed aan het afnemen en ik krijg meer en meer het plezier van koersen terug. Volgende week vertrek ik naar Spanje voor de volgende etappe koers Bira!

05-05-2013
De wedstrijd gisteren in Knokke verliep niet onaardig. Martine was scherp en kon veel arbeid verzetten. Constant vooraan reed ze vanaf de start al eens weg met een groepje. Dat mocht niet doorgaan, maar de volgende kopgroep na 30 km leek toch de juiste. Helaas had Martine haarzelf opgeblazen op de kasseien en moest me bij het afdraaien van de keien laten gaan. Gelukkig reed niet ver achter haar de rest van de ploeg in een omvangrijke groep. Al snel was er een goede organisatie en werd de situatie recht gezet. In de finale reed de ploeg goed en werd geen ontsnapping meer gemist. De massa sprint was onvermijdelijk en sprintster Lucy Martin wilde graag haar kans pakken. Ze reed een goed sprint maar kwam nog wat snelheid tekort. Ze werd 7e en Martine zelf 8e. De wedstrijd werd gewonnen door een heel sterke Bronzini die zeker niet gegokt had op de sprint maar ook in alle ontsnappingen present was geweest!

Vandaag zal Martine met haar ploeg Boels-Dolmans vertrekken voor een week naar China. Naar Chongming Island om precies te zijn. Dit is een eiland in de regio Shanghai. Het is ontstaan door ophopingen van zand vanuit de rivier Yangtze. Het is het 3e grootste eiland van China en verbonden met het vaste land door de Yangtze bridge van 10km en een tunnel. Het eiland is gekend als ecologisch en men noemt het een "natuur eiland".

Op Chongming zal van 8-10 mei een korte etappe wedstrijd worden verreden en op de 12e zal de Wereldbeker van start gaan. Het is voor Martine de eerste keer dat ze de trip naar China zal maken. De laatste "verre" bestemming die normaal gezien op het programma staat in de wielercarrière van Martine.

02-05-2013
De 3 dagen in Limburg waren pittige dagen voor Martine. Op het heuvelachtige parcours liep het nogal moeizaam. De proloog op vrijdag deed ze vooral voorzichtig aan. De1,8 km waren niet echt haar ding. De zaterdag verliep wel goed. Tot ver in de finale kon ze de besten volgen. Maar met nog 10 km te gaan moest ze laten lopen na de zoveelste aanval van de toppers. De zondag was een minder zware omloop, maar toch had ze niet haar dag. Halverwege de koers probeerde ze het nog een paar keer om iets te forceren maar het mocht niet zo zijn. De ploeg van leidster Marianne Vos, Rabobank, wilde een massasprint en dus was wegrijden niet mogelijk.
De komende periode staan er veel wedstrijden op het programma. Eerst deze zaterdag (4-5) is er de 1.2 wedstrijd te Knokke. En de dag daarna zal Martine vertrekken naar China waar een korte etappekoers wordt verreden en een wereldbekerwedstrijd.

22-04-2013
Een beetje onverwacht sprintte Martine gisteren naar een 2e plaats in de Westhoek. Na de teleurstellende Waalse pijl ging Martine zonder veel ambities van start in Boezinge. Vooral trainen en de ploeg naar een resultaat leiden waren haar doelen. Maar al vanaf de start voelde ze zich goed en vond ze het vertrouwen meer en meer om mee te koersen vooraan. Na een zware start van de koers in de bergzone merkte ze al snel dat ze niet veel onderdeed voor de beste vrouwen bergop. Dat zorgde voor vertrouwen. In de plaatselijke ronde bleek al snel dat er geen groep kon ontsnappen en ging Martine er vanuit dat het een sprint ging worden. Samen met Romy Kasper besloten ze samen deze sprint te rijden. De andere 2 overgebleven rensters, Jessie Daams en Lucy Martin, konden zo de finale controleren mocht er toch iets ontsnappen. Het bleek de juiste keuze. Alleen Jolien D'hoore kon Martine voorblijven in de sprint over kasseien.
Martine: Ik had na woensdag (waalse pijl) helemaal geen verwachtingen meer voor de komende tijd. Maar blijkbaar was het afgelopen woensdag gewoon echt een mega offday. Ik merkte direct dat ik stukken beter was. Ook bergop blokkeerde ik niet meteen maar kon ik redelijk goed meekomen. Toen ik de sprint reed koos ik met wat geluk het juiste pad en kwam ik samen met Jolien los. Erover komen was helaas niet meer mogelijk. Jolien is veel meer sprintster en dat bleek wel. Maar toen ik over de meet reed was ik vooral erg verbaasd en daarna erg opgelucht dat ik het nog kan! Ik hoop nog beter te worden de komende weken. Want er komen nog veel mooie wedstrijd aan!

18-04-2013
De wereldbeker op de muur van Huy bracht Martine niet helemaal waar ze op had gehoopt. Natuurlijk was er niet gerekend op een topklassering of zelfs een finish bij de eerste groep. Maar de dag liep uit op een grote teleurstelling. Martine moest al opgeven na de eerste beklimming van de Muur van Huy na 65 km.
Martine: Ik had een heel slechte dag. Niet alleen slechte benen maar ook het hoofd bleek de inspanningen niet goed te verteren. Ik blokkeerde al snel volledig en kon niet doen waar ik voor gekomen was, mijn kopvrouwen bijstaan. Het was geen succes. Maar ik denk dat ik dit ergens mocht verwachten. Ik zal nog wat wedstrijden nodig hebben om terug op niveau te komen. Maar ik hou de goede moed erin en ga zondag gewoon weer van start om mooie dingen te forceren met mijn ploeg.
De wereldbeker in Huy werd gewonnen door wereldkampioene Marianne Vos.

14-04-2013
Martine is met een goed gevoel terug gekomen van stage op Mallorca. De afgelopen 9 dagen heeft ze het goede gevoel terug kunnen vinden. De eerste dagen verliepen nog wat moeizaam, maar vanaf de 4e dag op het Spaanse eiland begon het goede gevoel terug te komen. Hierdoor kon ze nog een week stevig doortrainen. Een paar dagen in de bergen met flink wat hoogtemeters werden goed verteerd. In overleg met de ploegleiding is dan besloten dat Martine haar wedstrijdprogramma deze woensdag zal hervatten in de Waalse Pijl te Huy.
Martine; Ik ben erg blij met het verloop van de stage. De eerste dagen zag ik het niet zo positief in. Ik voelde me slecht en kreeg hoofdpijn. Maar na een dagje rust kwam ik er de vierde dag helemaal doorheen. Ik heb dan 5 dagen goed kunnen trainen en kunnen genieten van het eiland. Ik zal er nog niet gelijk staan, maar heb ook niet heel veel in moeten leveren. Ik kijk uit naar woensdag om er weer in te vliegen met mijn ploeg. De Waalse Pijl is een zware maar super mooie koers en ik ben blij dat ik deze niet hoef te missen dit jaar.

02-04-2013
Een week na de nieuwe val van Martine waardoor ze de Ronde van Vlaanderen miste gaat het de goede kant op. Alhoewel ze nog niet op de koersfiets heeft gereden, heeft ze al wel een paar keer de gewone fiets gepakt. Momenteel is ze hoofdpijn vrij, maar zijn de wonden in het gezicht nog niet volledig genezen. Hierdoor is fietsen in de koude wind een pijnlijke zaak. Vrijdag vertrekt ze dan naar Mallorca waar de trainingen in beter weer hervat kunnen worden.
Martine: Ik voel me elke dag beter worden. Ik was veel moe de afgelopen dagen aan het einde van de dag. Vooral als ik te druk was geweest. Maar dit is momenteel ook stukken beter. De stukjes fietsen op de gewone fiets gaan goed. Maar de koude wind op mijn gezicht is echt erg vervelend. Maar aan de andere kant is het al bijna volledig genezen. En als iemand me dat had verteld vorige week had ik diegene voor gek verklaard! Ik heb zin weer te gaan trainen. Wanneer ik mijn koersen hervat zal afhangen van hoe mijn stage verloopt. Maar normaal gezien wil ik weer van start in de Waalse Pijl op 17 april.

27-03-2013
363 dagen na het verschrikkelijke ongeluk op het circuit van Terlaemen slaat opnieuw het noodlot toe voor Martine. Na een dramatische wereldbeker in Italië waar Martine onderkoeld moest afstappen, vertrok ze met goede moed op training. Na een uur gereden te hebben over bekende wegen lag er bij het uitkomen van een bocht grind op de weg die ze over het hoofd zag, of niet kon zien. Met volle snelheid kwam ze net als vorig jaar met het hoofd op de weg terecht. Deze keer meer op het gezicht dan echt op de helm. Omdat ze weer buiten bewustzijn raakte en gezicht letsels had werd ze afgevoerd naar het ziekenhuis van Neerpelt. Daar werd een hersenschudding vastgesteld, kneuzingen aan het aangezicht, schaafwonden aan het aangezicht en een kneuzing aan de knie. Maar een opname in het ziekenhuis was niet nodig.
Martine: Ik kan het nog altijd niet geloven. Precies hetzelfde als vorig jaar en weer mis ik juist mijn lievelingskoers. Pijn en wonden kan ik wel verdragen, maar deze bizarre situatie is mentaal wel een beetje zwaar. Toen ik na de val mijn gezicht aanraakte en al dat bloed zag wist ik al voldoende. Uiteraard is het maar een wedstrijd, maar wel die waar ik naartoe werkte en extreem veel motivatie voor had. Het is de wedstrijd der wedstrijden, niet alleen voor de mannen maar ook voor ons. Ik zal hem nooit meer rijden helaas. Het positieve is dat ik direct merk dat het veel minder erg is dan vorig jaar. Mijn hoofdpijn is niet heel erg en ben ook niet zo snel vermoeid als de vorige keer. Mijn gezicht zal even nodig hebben te genezen. Ik had na de ronde geen wedstrijd gepland en zou op stage gaan naar Mallorca. Ik ga toch naar Mallorca vertrekken samen met mijn vriend en neem zeker mijn fiets mee. Alleen zal het nu even afwachten zijn hoe ik de stage kan gaan indelen. Maar nogmaals, ik voel een groot verschil en neem zeker mijn rust. Maar heb het gevoel dat ik er redelijk snel terug zal staan.

17-03-2013
Na enkele moeizame dagen voelt Martine zich weer terug de oude en zijn haar trainigen hervat met de nationale ploeg. De afgelopen 3 dagen kon er weer intensiever getraind worden. Vandaag nog eens als vanouds met  Rabobank rensters Vos en van Vleuten op de klim naar Sassa. Langzaam maar zeker komt de "power" terug in de benen. En dat is ruim op tijd voor de volgende wereldbeker in Italie volgende week zondag.
Martine; Gelukkig was ik nooit in paniek en heb ik voldoende gerust. Maar leuk is het natuurlijk nooit om ziek en geblesseerd te zijn. Gelukkig maar dat het samen gebeurde. Vandaag kon ik weer redelijke wattages bekijken op mijn power meter. En mijn knie lijkt het ook te houden. Ik voel hem nog wel maar echt pijn doet hij niet meer. Vandaag heb ik nog eens lekker getraind met Vosje, van Vleuten en nog wat andere rensters die hier verblijven. Altijd weer leuk! Morgen een rustdagje en dan nog een paar stevige dagen om weer helemaal top te worden.

13-03-2013
De koude heeft Martine goed te pakken genomen de laatste 5 wedstrijden. Na de Ronde van Drenthe heeft ze teveel last gekregen van de luchtwegen en moest ze de fiets aan de kant zetten. De extreme temperaturen van de afgelopen wedstrijden veroorzaakten keelpijn, hoest een verkoudheid en hoofpijn. Een reden om tussen de lakens te kruipen ipv op de fiets. Tot overmaat van ramp kreeg ze ook nog een ontsteking van het kraakbeen in haar knie. Een jaarlijks terugkerende blessure. Ondanks deze pech besloot Martine toch te vertrekken naar Toscane vandaag met de Nationale ploeg.
Martine; Het ergste is door momenteel. Ik hoest nauwelijks meer en de verkoudheid met hoofdpijn is nog minimaal. Ik heb besloten naar Toscane te gaan omdat het hier net iets warmer is en omdat ik hier beter kan herstellen. Ook heb in nooit koorts gehad en dus zal het wel snel beter zijn. Mijn knie is een jaarlijks probleem en ook altijd in deze periode. Ik heb hem laten injecteren zoals elk jaar en normaal gezien kan ik hem deze week nog belasten. Het is gewoon heel even rustig blijven en afwachten. Ik verwacht morgen voor het eerst weer te trainen. Ik heb voldoende tijd weer top te zijn voor de volgende wereldbeker hier in Italie waar ik erg naar uit kijk. De vorm was uitstekend en ik verwacht dat hij snel weer top is.


11-03-2013
De rensters van BD lieten zien in de 1e wereldbeker dat ze niet van plan zijn elke wedstrijd zomaar naar de streep te rijden met Vos. Na de eerste kasseienstrook vertrok Lizzie solo. Helaas was er geen ander team dat mee wilde gaan en dus werd Lizzie, die super sterk was, na de 2e strook terug gegrepen. Na enkele aanvallen van Martine, Adrie en Emma was het Romy Kasper die lang solo aan de leiding reed. Na de eerste beklimming van de VAM berg kon Lizzie samen met enkele andere rensters aansluiten. Zo ontstond er een kopgroep met 2 rensters van Boels Dolmans. Helaas was Rabobank niet van de partij en werd het gat terug gedicht. In de laatste 15 km zette BD alles op alles voor de VAM om toch een ontsnapping te forceren. Wegrijden van Vos op de VAM berg was op voorhand al geen optie. Maar helaas lukte het niet. Op de laatste keer VAM berg was het een sterke Vos die alles uit elkaar reed. Alleen Ellen van Dijk kon nog het gat dichten en zo reden deze 2 naar de finish.Emma Johansson reed hier nog solo achteraan. Lizzie miste deze slag en moest in een achtervolgend groepje strijden om de 4e plaats. Uiteindelijk strandde ze op de 7e plaats.
Martine: Ik was niet topfit en de weersomstandigheden waren al helemaal niet goed. Regen en 1 graden waren iedereen zijn grootste tegenstander. Al met al reed ik een heel goede wedstrijd in dienst van de ploeg. Mijn vorm is perfect en ik kon zonder problemen volgen om de kasseien. In de finale hebben we alles op alles gezet om Lizzie in de perfecte situatie te brengen. Op de laatste VAM berg beklimming was voor mij het vat leeg.
Het resultaat is dat ik nu ziekjes ben. Maar ik heb voldoende tijd om te genezen. Laat het er maar eens uitkomen. Woensdag vertrek ik naar Toscane met de nationale ploeg en kan ik rustig werken aan mijn herstel en vorm.

Klik hier voor de samenvatting van de Ronde van Drenthe op TV-Drenthe (na 7 min een stuk met mij in de hoofdrol)

07-03-2013
Vandaag had Martine een goede dag in Drenthe tijdens de Drentse 8. Een 1.2 wedstrijd van 140 km. Een aantal maal kon ze meespringen of zelf proberen weg te rijden. Helaas kreeg ze nooit de ruimte. Ook de andere rensters van Boels-Dolmans koerste agressief om een sprint te vermijden. Helaas lukte dit niet en ging het zelfs zo hard dat een aanval in de finale zoals gepland niet eens kon worden uitgevoerd. Martine kwam in de finale niet eens meer van voren nadat ze door een andere renster van de weg geraakt was.
Martine; Het ging vandaag redelijk soepel. Ik kon me heel gemakkelijk van voren handhaven en reed zelfs even solo aan de leiding. Maar dit was natuurlijk kansloos. Halverwege was er een massale valpartij waardoor ik flink uit mijn concentratie was. Een paar rensters waren er ernstig aan toe en ook onze Lucy Martin lag erbij. Gelukkig was alleen maar haar fiets kapot. Ze reed trouwens nog een sterke finale. Ik zelf was gestart als koerskapitein en was nogal druk in die taak. In de finale kwam ik helaas bijna ten val. Maar al met al ben ik tevreden. Elke week merk ik een kleine verbetering. Nu op naar de wereldbeker wedstrijd deze zaterdag! De wedstrijd eindigde in een massasprint die werd gewonnen door wereldkampioene Marianne Vos.

05-03-2013
In het Hageland was het niet echt mogelijk een ontsnapping te forceren. Dit was nu juist wel de bedoeling van Boels Dolmans. Het tempo lag echter zo hoog dat alle pogingen niet door gingen. Martine en haar team deed een aantal pogingen, maar het bleek zinloos. In de laaste ronde sloeg ook nog het nootlot toe, Lizzie Armistead kwam te val op 5 km voor de finish. Adrie Visser kon nog mooi doorschuiven en er een 5e plaats uit sprinten. Natuurlijk niet waar het team voor gestart was maar er zit een mooie stijgende lijn in de prestaties van het gehele team. Het komende weekend staan voor Martine naast op zaterdag de wereldbeker ook donderdag de Drentse Acht op het programma.

28-02-2013
De wedstrijd in Wallonie werd in iets betere weersomstandigheden gereden en Martine voelde zich dan ook stukken beter. In de Omloop hield het op met volgen, woensdag kon Martine weer een beetje meedoen in de wedstrijd. Tot ver in de finale kon Martine samen met haar ploeggenoten nog meedoen voor de overwinnig. Maar met nog 30 km te gaan konden toch 4 sterke rensters ontsnappen uit het uitgedunde peloton. Een wel heel sterke Ellen van Dijk reed uiteindelijk solo naar de overwinning. Adrie Visser kon met een 7e plek nog een kleine ereprijs noteren voor Boels-Dolmans. Martine werd nog 15e.
Martine; Ik voelde me stukken beter. Er zat eindelijk wat power in de benen en vooral op de hellende stukken voelde ik me sterker dan vorige week. Het enige wat me nog erg dwars zit zijn de natte wegen. Ik zit toch nog met een stukje angst om terug hard te vallen. Maar eigenlijk is dit vergeleken met vorig jaar al zoveel minder, dat ik wel geloof dat ik eroverheen ga komen de komende weken. Het positieve is mijn gevoel dat ik heel langzaam maar zeker weer naar mijn oude vorm terug groei van voor mijn val vorig jaar! Dat gevoel neem ik mee naar de volgende koersen!


25-02-2013
De omloop bracht niet wat was verwacht op voorhand voor Boels-Dolmans. Het weer was de grootste tegenstander, maar ook was de ploeg nog niet helemaal hersteld van de zware stage. Op het moment dat het moest gebeuren moesten de kopvrouwen helaas passen. Tot aan de Molenberg bleef het peloton zo goed als bij elkaar. Samen met Adrie en Lizzie kon Martine zich nog goed voorin handhaven. Op de Molenberg was het echter alleen Adrie Visser die de eersten kon volgen. Helaas hield het voor haar op de Paddenstraat ook op en viel ze terug in de achtervolgende groep bij Martine en Lizzie.
Martine: Het is erg jammer en zeker niet verwacht. We hadden juist hoge verwachtingen en wilden in de aanval. De koude van -2 (gevoels -8) deed mij helemaal geen goed. Ook een val na 20 km haalde mij uit mijn concentratie. Ik kwam nooit goed in de wedstrijd en voelde nooit de power die er moet zijn in deze koers. Het meest positieve aan deze dag was dat we een zeer goede communicatie hadden en we er als ploeg al wel stonden.
De wedstrijd werd knap gewonnen door Tiffany Cornwell.

20-02-2013
Zaterdag 23 februari gaat het Europese seizoen weer van start met traditie getrouw de Omloop het Nieuwsblad. Om half 12 vertrekken de vrouwen vanaf de Blaarmeersen in Gent om 123 km later te finishen in het centrum van Gent. Onderweg komen de vrouwen verschillende hindernissen tegen. De eerste scherprechter zal de Cote de Trieu zijn, gevolgd door de Patersberg binnen 3 km. Maar ook de Molenberg, Paddestraat en Lippenhovenstraat zullen hun sporen nalaten in het peloton. Martine zelf is er helemaal klaar voor. Na stages in Zuid-Afrika en Gran Canaria heeft ze met haar team heel gericht kunnen trainen op Mallorca. De achterstand door haar ongelukkige seizoen van vorig jaar is nog minimaal en dus verwacht zo ook deze zaterdag zoals elk jaar weer mee te kunnen doen vooraan.
Martine: Ik heb redelijk veel vertrouwen gekregen in Mallorca. De andere stages en in Qatar voelde ik toch dat ik nog veel werk te doen had. Maar door erg gericht te werken denk ik wel dat ik er klaar voor ben. Ik zal als koerskapitein starten in de Omloop, maar geloof wel dat ik erg ver kan komen. Onze ploeg is in de breedte erg sterk en super gemotiveerd om er direct in te vliegen. Voor mij is het een nieuwe ervaring om met zo'n sterk team te starten. Onze kopvrouw Lizzie Armistedt is al goed en Adrie Visser staat op scherp om iets te laten zien. Ik zie het daarom nog meer zitten alles te geven voor een geweldig teamresultaat!

18-02-2013
Succesvolle stage afgerond op Mallorca:
Het Boels-Dolmans heeft de afgelopen 12 dagen op Mallorca de puntjes op de i gezet onder leiding van oud prof Gert Jan Theunisse. Stevige vlakke en heuvelachtige trainingen werden in ploegverband afgewerkt. Het hele team was erg enthousiast en gaat vol ambitie van start in de eerste wedstrijden